Technologie verandert de wereld met nieuwe mogelijkheden en Hoeilaart evolueert mee. De gemeente kreeg onlangs in een rapport nog goede punten voor haar digitaliseringstraject. “De volgende stap is om de gemeenteraad volledig zonder papier te laten verlopen” vertelt Steven Coppens (Open Vld) als voorzitter van de gemeenteraad.

Met ingang van de gemeenteraadszitting van september 2016 wordt het softwarepakket Meeting.mobile in gebruik genomen en zullen de uitnodigingen nog uitsluitend op digitale wijze bezorgd worden. “Bedoeling is dat de leden van de gemeenteraad alle documenten digitaal kunnen raadplegen, zodat de papierberg kleiner wordt. Het is binnenkort dus definitief gedaan om met een hoop papieren te moeten sleuren op de gemeenteraad” vertelt de schepen van digitalisering Joris Pijpen (Open Vld).

Naar de 21ste eeuw

Omdat de stap naar Meeting.mobile met zich meebrengt dat elk raadslid dient te beschikken over een tablet, laptop,… wordt een financiële tussenkomst voorzien in de ict-kosten. Dit wordt ruimschoots goedgemaakt door een besparing in de papierkosten. “Deze tussenkomst is forfaitair vastgesteld op €325 per raadslid. Deze beslissing is vooraf besproken met alle fractieleiders van de meerderheid en oppositie” vertelt Roby Guns als fractieleider van de liberalen.

Naar de toekomst toe zal ook een groot scherm worden voorzien voor journalisten en het publiek. Zo kan iedereen aanwezig makkelijk de presentaties volgen en kunnen foto’s en kaarten makkelijk worden afgebeeld.