Bron: Maarten De Cock Nieuwsblad

De gemeenteraad keurde op maandag 30 augustus het budget goed om een gymhal te realiseren tegen december 2023. Al hangt er wel een serieus prijskaartje aan het project vast, want de nieuwe zaal zou 1,2 miljoen euro kosten.

De plannen om in Hoeilaart een bovenlokale gymhal te bouwen, lagen al een tijdje klaar, maar zijn nu pas concreet geworden. Samen met de lokale gymclub De Gympies werd in 2017 al afgesproken dat zo’n grote gymhal enkel met een subsidie kon gebouwd worden. Daarnaast zou de hal niet enkel beschikbaar zijn voor de lokale gymclub en zouden er meerdere clubs uit andere gemeenten mogen afzakken naar de site. De Hoeilaartse gymclub moet het nieuwe complex dus wel delen, maar dat blijkt geen moeilijkheid te zijn.

“Deze nieuwe turnhal zal onze club helpen groeien, waardoor we ons aanbod nog kunnen uitbreiden met bijvoorbeeld herengym”, zegt Morgane Leroy van De Gympies. “Bijgevolg kunnen we de leden professioneler begeleiden naar nog betere prestaties. In de gymhal zouden er dan ook competitiewedstrijden kunnen afgewerkt worden. We hebben er geen probleem mee dat ook andere clubs hier zullen komen trainen. Dat is immers een normaal gegeven bij andere turnhallen van deze grootte.”

“Dubbele salto vooruit”

Het gemeentebestuur tast, met de kostprijs van 1,2 miljoen euro, dus diep in de geldbuidel voor het project. Al zal men ook een subsidiedossier indienen om bij de Vlaamse overheid om de bovenlokale gymzaal mee te financieren. “We rekenen op minstens 207.000 euro, dat is toch al een zesde van het totale budget”, zegt schepen van sport Joy Sergeys (Open VLD). ”De gymhal wordt gebouwd tussen de nieuwe sporthal en het kunstgrasveld. Het doel is dat het complex er staat tegen het einde van 2023. Dit project betekent een grote sprong met dubbele salto vooruit voor alle gymnasten in Hoeilaart, de Druivenstreek en de hele regio. De zaal wordt namelijk de enige turnhal van dit niveau in onze streek, en nog maar de tweede in Vlaams Brabant”, besluit Sergeys.

Categorieën: Nieuws