Hoeilaart sluit op zondag 28 augustus de zomervakantie af met een paardenevenement waarop het hele dorp en de hele streek uitgenodigd worden. “Een aantal paardenliefhebbers sloegen de handen in elkaar om de paardensport en de inwoners dichter bij elkaar te brengen. Ze doen dit met steun van de gemeente” vertelt schepen van toerisme Joris Pijpen (Open Vld).

Royal Hippo Village wordt een dag in het teken van het paard. ‘Royal’ is niet enkel een knipoog naar het koninklijke verleden van Hoeilaart toen koning Leopold II de renbaan van Groenendaal liet aanleggen. Het is ook een knipoog naar de meest geteelde tafeldruif in de Druivenstreek.

Meeste maneges op Hoeilaarts grondgebied

“Hoeilaart heeft steeds een nauwe band gehad met paarden en paardensport” licht schepen Pijpen toe. “Ook na het verdwijnen van de renbaan in Groenendaal, heeft onze gemeente nog steeds de meeste maneges op haar grondgebied” Een heus paardendorp dus. “Bij de meeste inwoners is dit gegeven rond paarden en paardensport echter nog te weinig bekend”. Door gratis een dag van demonstraties aan te bieden, aangevuld met verkoopstanden en diverse randactiviteiten, kunnen jong en oud kennis maken met de wereld van het paard en de paardensport.

Toerisme, paarden en economie

Toerisme is een belangrijke en steeds groeiende economische sector en heeft voor de lokale gemeenschap afgeleide economische effecten. “Toeristen die onze gemeente bezoeken gaan iets eten en drinken, stappen een winkel binnen en leren onze streekproducten kennen” vertelt gemeenteraadslid Luc Meganck (Open Vld).

“De belangrijkste toeristische troef van onze gemeente is uiteraard het Zoniënwoud” gaan Meganck en Pijpen verder. “Dat gaan we in de toekomst meer uitspelen door Groenendaal als een merk uit te bouwen en er een poort naar het Zoniënwoud van te maken. Een gerenoveerd treinstation van Groenendaal zal er mee voor zorgen dat het een waardig start- en trefpunt wordt voor wandelaars, ruiters en fietsers.”

Deze legislatuur heeft het gemeentebestuur het initiatief genomen om de manegehouders en paardenverenigingen op regelmatige tijdstippen samen te laten komen. “Het is onze overtuiging dat zij de beste kennis bezitten om concrete acties uit te werken. Het eerste product van deze ontmoetingen is Royal Hippo Village geworden. En daar zetten we met plezier onze schouders onder”, besluiten Pijpen en Meganck.

Het programma: http://royalhippovillage.be/programma/

Wanneer: 28/08 om 11:00
Waar: Kruispunt Brusselsesteenweg-Jan Lindtsstraat, 1560 Hoeilaart