Schepen van Sport Joy Sergeyns en Gemeenteraadslid Veronique Desmet

Het college zet het licht op groen om het projectturnhal op de Sport- en Jeugdsite verder te zetten. Het project zou klaar moeten zijn tegen eind 2023. Er wordt momenteel overlegd met turnclub de Gympies om zeker te zijn dat de turnhal aan hun behoeften voldoet qua uitrusting. Materiaalverantwoordelijk Morgane Leroy aan het woord:

Veronique Desmet: Waar komt de turnhal?

Morgane: Het gebouw komt tegen het huidig sportcomplex kant cafetaria 1560. Vanuit de cafetaria zullen ouders hun gymnasten kunnen bewonderen.

Hoe wordt zo’n ingebouwde turnhal ingericht?

Dit gebeurde in samenspraak met onze lokale Gympies club en Eurogym. Er is voor al nagedacht om de volledige turnhal zo goed mogelijk te benutten. Zowel op vlak van het opzetten van materiaal, als de mogelijkheid te creëren om verschillende groepen gelijktijdig de turnhal te laten gebruiken.

Wordt de turnhal enkel toegankelijk voor de Hoeilaartse clubs?

Neen, in de toekomst zal deze ook bovenlokaal aangeboden worden. Met de turnhal hopen de Gympies om recreatief, regionaal en interclub wedstrijden naar Hoeilaart te brengen.

Kunnen de Gympies hun aanbod nu nog verder uitbreiden?

Dankzij de komst van de turnhal en met de interne lay-out van de toestellen zullen de Gympies extra disciplines kunnen aanbieden zoals acro, tumbling en artistieke gymnastiek heren.

Geschreven door: Marc, Joy & Veronique

Categorieën: Nieuws