Zaterdag nam Hoeilaart opnieuw deel aan de zwerfvuilactie. “Ondanks het slechte weer waren er toch heel wat enthousiaste vrijwilligers. Bedankt daarvoor!” vertelt schepen van milieu Annelies Vanderlinden (Open Vld).

Met tevredenheid werd overigens vastgesteld dat er veel minder vuil in het centrum rondslingerde dan vorig jaar. Sinds oktober 2016 wordt er dan ook een ploeg van IJsedal. “Dit bedrijf biedt kansen aan werknemers met een arbeidsbeperking. Ze worden ingezet om 2 keer per week, telkens een halve dag, zwerfvuil op te ruimen. Het kost de gemeente 25.000 euro per jaar”, aldus schepen Vanderlinden.

Vorig jaar werd eveneens gestart met het vervangen van de oude vuilnisbakken en zijn er nieuwe geplaatst op locaties waar in het verleden veel zwerfvuil te vinden was. Ook dit zal ertoe bijgedragen hebben om te komen tot dit resultaat.

Hoogtepunt van het afsluitmoment was uiteraard het deponeren van de zwerfvuilzakken in de huisvuilwagen van de Intercommunale Interrand. Bovenaan in de top 10 staan nog steeds de sigarettenpeuken en blikjes.

Categorieën: Nieuws