De groene, open ruimte tussen het oude tramstation en het GC Felix Sohie in Hoeilaart heeft een nieuwe invulling gekregen. “Jong en oud kunnen er elkaar ontmoeten” vertelt schepen Joris Pijpen.

Vorige week werd het nieuwe buurtpark Mariën in Hoeilaart plechtig geopend. Je vindt er onder meer een petanqueveld, een groot schaakspel, een bergklimhelling, een duikelrek, een glijbaan, turntoestellen, fietsstallingen en een overdekte zitplaats.

Het buurtpark kwam er nadat er in 2013 door vzw Hoeilaart 2000 een prijsvraag werd uitgeschreven voor het ontwerpen en uitvoeren van een duurzaam project.

Vraag op basis van enquete

Hoeilaart 2000 stelde een budget van 40.000 euro ter beschikking. Uiteindelijk kozen ze samen met het gemeentebestuur, dat ongeveer 60.000 euro bijdroeg, voor het project van het architectenbureau The Architects Polak uit Hoeilaart. “We gaven de groenruimte een recreatieve, creatieve, sportieve en culturele invulling, waar jong en oud aan hun trekken kunnen komen en elkaar kunnen ontmoeten”, stellen ontwerpers Christophe Polak en Asiya Sadiq. “We merkten dat er voornamelijk tieners afzakten naar die plaats omwille van het voetbalveldje”, zegt schepen van Jeugd, Joris Pijpen (Open VLD). “Uit een enquête bij de bevolking bleek dat er in het centrum echt een plaats nodig was waar alle leeftijden zich konden uitleven. Dit project kwam dus op het juiste moment en geeft perfect aan dat sociale duurzaamheid een alternatief is voor repressie en bewaking”, besluit Pijpen.

Categorieën: Nieuws