De Druivenstreek is voor Open Vld een prioriteit

Opnieuw een volksvertegenwoordiger uit onze streek

Zaterdagvoormiddag zijn de lijsten van Open Vld Vlaams-Brabant met overweldigende meerderheid goedgekeurd door de regionale bestuursleden. De twee lijsttrekkers, Maggie De Block (Merchtem) en partijvoorzitster Gwendolyn Rutten (Aarschot) zijn zeer tevreden over hun sterke lijsten. Rutten: “Maggie en ik kiezen resoluut voor een evenwichtige mix: zuurstof voor nieuwelingen, ruimte voor parlementsleden om hun goede prestaties uit te dragen, een goede regionale spreiding en zeer complementaire profielen.

“Ik blijf Burgemeester”

Tim Vandenput uit Hoeilaart staat op plaats 2, achter de populaire staatssecretaris Maggie De Block. Hiermee doet de partij wat ze zegt: mensen kansen geven. “De Druivenstreek kleurde in 2012 al blauw. In mei 2014 willen we dit verder uitbouwen want het zijn de blauwe druiven die het zoetst smaken: een liberaal programma voor iedereen, wij laten niemand achter in ons streven naar vooruitgang“, aldus Tim Vandenput.

Hij benadrukt dat hij burgemeester blijft: “Hoeilaart heeft daarvoor gekozen en ik blijf dat met evenveel enthousiasme doen zolang de inwoners dat willen. Als burgemeester heb ik echter gemerkt dat er heel wat thema’s een bovenlokale oplossing vragen: sluipverkeer, energie, fiscaliteit en het Zoniënwoud om enkele uitdagingen te noemen. Daar wil ik voor gaan en daarom wil ik onze regio vertegenwoordigen in Brussel.

Katia della Faille, voormalig federaal volksvertegenwoordigster uit Huldenberg, is ‘supercontent’ met de nieuwe lijst van Open Vld. “Dat Tim Vandenput op de tweede plaats staat federaal en ikzelf Huldenberg op de twaalfde plaats voor Vlaanderen vertegenwoordig maakte haar dolbij. Fijn te weten dat je wordt geruggensteund door een toffe madam”, aldus burgemeester Danny Vangoidtsenhoven.

Maggie & Gwendolyn = winning team

Met deze liberale ploeg gaan we voor een beter België. Samenwerken zit ons in ons DNA! Hier lokaal komt dat zonder twijfel door de unieke ligging van Hoeilaart dat als Vlaamse gemeente grenst aan Wallonië en Brussel. Enkel door de drie Gewesten te laten samenwerken kunnen hier problemen zoals files en sluipverkeer duurzaam opgelost worden“, zegt Tim Vandenput.

Huldenberg is dus een twaalfde man rijker. “In navolging van de plaatselijke voetbalclub SK Ottenburg sta ik op de twaalfde plaats voor het Vlaams Parlement. In tegenstelling tot SK Ottenburg geraak ik hier niet mee tot in Brazilië. Maar samen met Tim Vandeput op de tweede plaats federaal en Dirk Devroey voor Overijse zetten we de Druivenstreek in de verf!” stelt Danny Vangoidtsenhoven.

Dirk Devroey uit Overijse is samen met huidig Vlaams Parlementslid Irina De Knop (Lennik) mede-lijsterduwer voor het Vlaams Parlement. “Ik wil deze sterke lijst vooruit duwen maar ik wil ook de inwoners van Overijse en de buurgemeenten de kans geven om voor iemand uit eigen streek te stemmen die niet persé de splitsing van België nastreeft. Vanuit mijn professionele ervaring als professor huisartsgeneeskunde aan de VUB wil ik een bijdrage leveren op gebied van gezondheidszorg zoals bijvoorbeeld de wachtlijsten in woonzorgcentra en thuiszorg. Ik streef ook naar een goede begeleiding bij de studiekeuze zodat knelpuntberoepen met mensen van bij ons kunnen ingevuld worden” besluit Dirk Devroey.

We delen allemaal 1 ding: de goesting en het engagement om Vlaams-Brabant blauw te kleuren,” zegt voorzitter Gwendolyn Rutten. Open Vld staat traditioneel sterk in de provincie Vlaams-Brabant en verdedigt er drie Kamerzetels en vier zetels in het Vlaams parlement. “Voor het eerst zijn de twee lijsten voor de Kamer en het Vlaams parlement tegelijkertijd opgesteld. Qua spreiding en invulling passen ze als twee handen in elkaar”, benadrukt Maggie De Block.