In Hoeilaart kunnen starters een beroep doen op een premie om hun slaagkansen te vergroten. De voorbije periode hebben hier al een aantal handelaars en horecazaken gebruik van gemaakt. “Door de werken aan het gemeenteplein heeft de moeilijkere bereikbaarheid vanzelfsprekend een impact op het zakencijfer. Voor startende ondernemingen en horecazaken een extra zware dobber is. Daarom voorziet het gemeentebestuur nu de mogelijkheid tot een vervroegde betaling van die starterspremie” zegt Schepen van lokale economie Joris Pijpen.

Om deze moeilijke periode te overbruggen zal de betaling van de premie dus mogelijk zijn over een periode van 2 jaar in plaats van 3. Aan de betrokken handelszaken zal de keuze worden gelaten of zij een vervroegde uitbetaling wensen of niet.

Een aanpassing van het premiereglement wordt ondertussen klaargestoomd om nog meer kansen te bieden aan starters in onze gemeente. Wie meer info wenst over de starterspremie kan daarvoor terecht bij de dienst Lokale Economie van de gemeente of via www.hoeilaart.be/starterspremie.

Ook aan de anciens onder de handelaars wordt gedacht.
Door de werken aan het gemeenteplein dalen de omzetcijfers van onze handelaars drastisch. Daarom worden er op korte termijn acties uitgerold die als doel hebben om meer passage te creëren.

Zo wordt er binnenkort een Dag van de Markt georganiseerd, het langverwachte horecabeleidsplan zal worden uitgerold, en worden er pistes onderzocht om inwoners te sensibiliseren om te blijven winkelen in Hoeilaart. Ook de heropening van het gemeenteplein zal gepaard gaan met een evenement, wat de kans zal geven aan deelnemende handelaars en horeca om daar de vruchten van te plukken.

Oproep: inwoners kunnen onze handelaars en horeca helpen!
Ook de burgers kunnen de Hoeilaartse handelaars en Horeca helpen door met een beetje moed de werken in het centrum te trotseren en te kiezen voor de uitstekende service en kwaliteit van onze handelaars en horeca. Parkeermogelijkheden in de nabije omgeving zijn er alvast voldoende!Steun onze handelaars en horeca in deze moeilijke tijden en werken of geen werken…koop in Hoeilaart!

Categorieën: Nieuws